Kánikula

6 megjegyzés:

Dorka írta...

Ez a kép fantasztikus. Te fotózol?
A többi is nagyon profi, de a kánikulát ettől jobban "bekeretezni " nem is lehet.. Egy fotós barátom mondja úgy a fényképezést: "Keretezem a világot"

Meleg van nálatok is? Bp.-n mr hőségriadó is volt az idén.. nem tudom, én valahogy szeretem a kánikulát.. (de inkább csak azóta, hogy klíma van az irodámban:-I



(a kép jobb széle közepe az szín amit tegnap próbáltam kikeverni a nappali falára:)

Dorka

samsara írta...

Igyekszem /-ünk fénygépezni, de sokat halászunk a világhálóról is.
Igen, nehezen elviselhető a kánikulai meleg nálunk is, főként a lapostető alatti lakásban, két oldalról végig ablakokkal, meg ha kapálni kell kinn a napon. Ennek ellenére én is jobban szeretem a nyarat. - Déli vér folyhat bennem is.
A klíma állítólag sokszor egészségtelen: vigasztalom magam, mert nekünk ilyesmire nem is telik.
Te is folytatsz szobafestői tevékenységet? Vidám lehet a nappalitok.
Üdvözlettel
S. I.

Dorka írta...

Igen. Szobafestői tevékenységet folytatok,szeretek is festeni.(a hölgy akitől a lakást vettük szépen kifestetett mindent,mikor árulni kezdte a lakást- halvány bugyirózsaszínűre- amit mostanáig bírtunk nézni:) de a nappali inkább katasztrofális most mint vidám:) Itt ott színpróbák a falon, nejlonok, lepakolt könyvek, fóliával borított tv előtt, lomok közt foci VB.t néző férfiak, parizeres kenyérrel a kezükben..
De sebaj, hétfőn szabin leszek, befejezem a szobát.

Mi is lapostető alatt vagyunk, 6. emelet.. A redőnyökkel bűvészkedem, éjjel minden nyitva, reggel becsukom, és besötétítek.Valamint bojkottálom a sütő használatát a konyhában.. Ja, és hűvös vízbe lógatjuk a lábunkat a kanapéról időnként egy "wellness-lavórba":D Amit nektek is jó szívvel javaslok. kapálni tilos ilyen melegben... max. hajnalban. vagy éjjel, fejlámpával:-)

sat. írta...

:-)) Így hát hasonlók körülmények nálatok is /a betonkemény fő'det-kapálást leszámítva. Igen, így a legolcsóbb megoldani a meleg tengerparti nyaralást felénk. És finom rákot fogni se kell máshova menni, mikor úgysincs má' felénk oly tiszta hely, ahun +élnek, ragad az a bőrünkre kapálás közbe' is, mer' a muszaj az nagy úr. De ígérem: igyekszünk kölcsönkérni az elbocsátott rozsnyói ércbányászászoktul vagy az itt-ott látogatható Buzgó-barlangban fejlámpát.

Dorka írta...

Kedves sat, ez a kapálós rákfogás nagyon morbid volt:) Eszembe is juttatta egy magyar étterem étlapját, ahol a kor követelményeinek megfelelően bal oldalon magyarul, jobb oldalon angolul ismertették az ételeik nevét, sok sok gyöngyszem közt az egyik a "királyrák vajban " című fogás volt, melyet képesek voltak "king - cancer in butter" nek fordítani.
Egyszer elolvastam az egész menüsort, a cigánypecsenyének is valami rettenetes kannibálos elnevezése lett, a többire nem emlékszem, de sírtam a nevetéstől az biztos.-

sat. írta...

Jó, hogy nem próbáltad ki a királyrákot. /Szegíny királ, úgy látszik: ü se menekül + az emberi sors elől, pedig nekije minden lehetőségi +).
A morbiditást folytatva: a cigánypecsenyénél is az a lényeges, hogy ki vagy milyen más föláldozott élőlény lesz az alany és a tárgy, mer' a magyar nyelv se nyújt ebbe' a kérdésbe' egyértemű fölvilágosítást. Még jó, hogy a keresztények és az animisták is döntöttek már az áldozatot illetőn.
+ ki tudja, lehet, hogy az anglománok újabban a kannibalizmusra is buknak, ha számukra lényegesen olcsóbb tájainkra vetik maguk'.
A morbiditást feledve szép álmokat és majd vásárnapot is!
Nálunk holnap is innep, hogy a fene ott enné! - Annyi mindent kén' intézni. De legalább a szobor áll má' Komáromba', hogy messzire kölljön kerülnöm, amíg lehet, mer' a nemzettestvérink lassan má' minden sarkon otthagyják az undok nyomuk', amik tán nem annyira költségesek, mint a hagymakupolák, de így se maradt semmi a következő kormányra.